Založ si blog

Návrh antikomunistického zákona a Euroatlantická Hitleriáda?

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a ostatných.

 

Do NR SR bol predložený ďalší návrh antikomunistického zákona. Text návrhu zákona je v prílohe 8.

 

Aké sú ciele návrhu antikomunistického zákona?

Ako to vidíme my vzdelaní občania budúcej CP-II.BR?

Myslíme si, že návrh zákona je nevyhnutným produktom Euroatlantickej Hitleriády.

 

Hitleriáda:

 

Na začiatku kariéry, aj Hitler musel svoje “pravdy” podložiť aspoň vymyslenými faktami. Neskoršie, keď už správne spracované masy vedeli o jeho neomylnosti, to nebolo potrebné. Nikoho z davu jeho nasledovateľov ani nenapadlo rozmýšľať, či existujú dôkazy jeho tvrdení, dokonca úplne zabudli, že existuje niečo, ako dôkaz. Takýto stav spoločnosti my voláme Hitleriáda.

 

Nikdy by sme si nemysleli, že v 21. storočí, v dobe informačných technológií, bude možné, podobne ako za Hitlera, vytvoriť Euroatlantickú Hitleriádu. A že členovia Hitleriádu obsadia najvyššie ústavnoprávne a mocenské štruktúry štátov v EÚ v tak vysokom počte.

 

Dôkazy Hitleriády – aspoň pár príkladov:

Dňa 17.9.2020 poslanci Európskeho parlamentu (EP) prijali uznesenie o situácii v Bielorusku, v ktorom neuznávajú výsledky bieloruských  prezidentských volieb z 9. Augusta, pričom sa uzniesli bez akýchkoľvek dôkazov o podvodoch vo voľbách, dokonca si ich už ani nemuseli vymyslieť, ako to bolo bežnou praxou ešte donedávna.

Za hlasovalo 574 poslancov, 37 bolo proti a 82 sa zdržalo hlasovania.

Z toho vyplýva, že až 82% poslancov EP je členom Euroatlantickej Hitleriády.

 

Podobne, aj politici uvaľujú na Bielorusko sankcie z celého sveta, pretože Lukašenko zmanipuloval voľby, pričom žiadny dôkaz o tom nemajú – dokonca si ho už ani nemuseli vymyslieť (ako to bolo bežnou praxou ešte donedávna). Cichanovskú uznávajú za prezidentku Bieloruska, pričom žiadny dôkaz o jej zvolení nemajú – dokonca si ich ani nemuseli vymyslieť. Na Rusko uvaľujú sankcie, pretože otrávili Navaľneho, pričom žiadny dôkaz nemajú – dokonca si ich ani nemuseli vymyslieť.

Z toho vyplýva, že väčšina európskych politikov je členom Euroatlantickej Hitleriády.

 

Predpokladám, že v dobe Hitleriády môžeme očakávať mnohé zaručené správy, ako napríklad:

„Vo výsostných severských vodách Nórska, vojensky vycvičené Putinove ľadové medvede napadli čln s dovolenkármi, ktorí sa prevrátil a dvaja nórski dovolenkári sa utopili. Dodatočne sa zistilo, že utopení Nóri boli aktivisti, ktorí odhaľovali korupciu vo vláde Putina, nedodržiavanie ľudských práv v Rusku, likvidáciu politických oponentov….“

 

Len pripomínam, že k hlavnej ideovej náplni Hitleriády patrí aj antikomunizmus, antisocializmus a antimarxizmus.

 

Aké sú ciele návrhu antikomunistického zákona?

 

A.) Hlavným cieľom je aby Segregovaný Vyvolený Hamburger zničil smrteľného protivníka – socializmus, marxizmus a ideológiu komunistických strán raz a navždy.

 

Návrh zákona je súčasťou vyostreného súboja Segregovaného Vyvoleného Hamburgera (< 1% populácie) proti pravde, humanite, dodržiavaní ľudských práv a proti novej humánnej socialistickej civilizácii, ktorá sa v súčasnosti úspešne buduje v komunistickej Číne. V súčasnosti Segregovaný Vyvolený Hamburger vlastní väčšinu majetku sveta, bombarduje a terorizuje všetko, čo si zmyslí, vyvoláva vojny na objednávku, produkujú viac CO2 ako polovina ľudstva, vyrába Havloidov a Motrokov…(1). A takto to má trvať tisíc rokov. Má len jedného nepriateľa – marxizmus, socializmus a komunistické strany, ktoré im chcú zobrať ich majetok a tým aj moc. A preto Slovensko, ako ich protektorát musí aj zákonmi dokazovať lojalitu ku Segregovanému Vyvolenému Hamburgeru.

 

Minister zahraničia USA Pompeo viackrát zdôraznil, že USA majú len jedného nepriateľa a to je Komunistická strana Číny, t.j. ideológia socializmu.

 

B.) Cieľom návrhu zákona je aj ubezpečenie Segregovaného Vyvoleného Hamburgera, že občania Slovenska s hrdosťou prijímanú svoje postavenie ako „tolerovanú menejcennú rasu“.

 

Postoj Západnej Európy ku Vychodoeurópanov posledných 1000 rokov bol postojom „nadradenej rasy“ ku „menejcennej rase“ (2, 3). Samozrejme, okrem rokov socializmu, keď sa Východoeurópania zbavili mentálnej, ekonomickej a politickej závislosti od Západnej Európy a ukázali svoju životaschopnosť.

Návrh antikomunistického zákona má zabezpečiť, že sa už nikdy nesmie opakovať, aby Východoeurópanom stúplo sebavedomie a začali rozmýšľať, že asi nie sú menejcenná rasa ako im to Západoeurópania denne pripomínajú.

 

Preto návrh zákona, ma dlhodobo zabezpečiť „svätú pravdu“, že keď si Východoeurópania vládli sami, tak nedodržiavali ľudské práva, zaviedli cenzúru, terorizovali vlastných občanov, väznili ich bezdôvodne, mnohých zabili bezdôvodne, atď… Že nevedeli riadiť ekonomiku, školstvo, vedu, priemysel, poľnohospodárstvo… Že Východoeurópania môžu byť radi, že ich Západoeurópania zobrali pod svoje krídelka, kde im pridelili štatút „tolerovanej menejcennej rasy“. Takto nás už 30 rokov vnímajú Rakúšania, Nemci, Francúzi, Angličania, Američania…, ale popritom nás hladkajú po hlavičke, ubezpečujúc nás, ako nám chcú pomôcť a pomáhajú, za čo im máme byť vďační.

V súčasnosti nás pripravujú, aby sme za nich bojovali v rámci 6. Križiackej výpravy do Ruska a Komunistickej Číny.

 

C.) Cieľom zákona je aj odstrániť všetky informácie o komunistickom zázraku novej humánnej civilizácie, ktorý sa prakticky uviedol do života počas  socializmu vo Východnej Európe (4,5,6).

 

Nikto vo svete sa nesmie dozvedieť, že socializmus dokázal odstrániť všetky zločiny proti ľudskosti, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou kapitalistickej spoločnosti.

Napríklad socializmus odstránil narkomániu, žobrákov, bezdomovcov, korupciu, vykorisťovanie, výpalníctvo, predaj ľudí, detskú prostitúciu, vraždy na objednávku, exekútorov, nevoľníctvo, stratu sociálnych istôt a fyzickej bezpečnosti, vysťahovalectvo….

 

Zákon má zabezpečiť, aby sa už nikdy na území Slovenska v budúcnosti nestal opäť komunistický zázrak – socializmus:

Za tisícročnú históriu na území Slovenska sa stalo len raz, a to počas komunistického zázraku 1948-1989,

– že občania na území Slovenska boli sebestační v potravinách

– že všetka pôda na Slovensku patrila občanom Slovenska

– že všetky banky na Slovensku patrili všetkým občanom Slovenska

– že všetky poisťovne na Slovensku patrili všetkým občanom Slovenska

– že všetky priemyselné podniky na Slovensku patrili všetkým občanom Slovenska

– že všetky médiá na Slovensku patrili všetkým občanom Slovenska

– že všetky kultúrne, rekreačné, vzdelávacie, atď… inštitúcie a zariadenia patrili všetkým občanom Slovenska

– že muži, aby vychovali rodinu, nemuseli chodiť slúžiť na “panské“ doma alebo v zahraničí.

– že občania Slovenska mali fyzickú a psychickú bezpečnosť.

– že všestranný rozvoj na území Slovenska počas komunistického zázraku bol najvyšší za posledných 10 000 rokov.

 

Preto predstavitelia kapitalistickej „nadradenej rasy“ komunistický zázrak brali ako nebezpečnú ideológiu.  

Aj navrhnutým antikomunistickým zákonom chcú zabezpečiť, že sa už nikdy nesmie stať:

– že občania na území Slovenska budú sebestační v potravinách

– že všetka pôda na Slovensku bude patriť občanom Slovenska

– že všetky banky na Slovensku budú patriť všetkým občanom Slovenska

– že všetky poisťovne na Slovensku budú patriť všetkým občanom Slovenska

– že všetky priemyselné podniky na Slovensku budú patriť všetkým občanom Slovenska

– že všetky médiá na Slovensku budú patriť všetkým občanom Slovenska

– že všetky kultúrne, rekreačné vzdelávacie…  zariadenia budú patriť všetkým občanom Slovenska

-že atď…

 

D.) Cieľom zákona je aj potvrdiť vysoký morálny a mentálny úpadok niektorých poslancov NR SR a ubezpečiť Segregovaného Vyvoleného Hamburgera o Slovenskej servilnosti, že výroba slovenských Motrokov prebehla úspešne.

 

Poslanci vlastne vyjadria názor, že:

– kapitalistická spoločnosť s nezamestnanosťou je lepšia, ako socialistická plná zamestnanosť,

– kapitalistická spoločnosť s desiatkami tisíc bezdomovcov je lepšia, ako socialistická spoločnosť bez bezdomovcov,

– kapitalistická spoločnosť s desiatkami tisíc narkomanov je lepšia, ako socialistická spoločnosť bez narkomanov,

– kapitalistická spoločnosť s desiatkami tisíc vyberačov odpadkov je lepšia, ako socialistická spoločnosť bez vyberačov odpadkov,

– kapitalistická spoločnosť s vraždami na objednávku je lepšia, ako socialistická spoločnosť bez vrážd na objednávku,

– kapitalistická spoločnosť s tisíckami mladými ľuďmi bez budúcnosti je lepšia, ako socialistická spoločnosť, kde mladí ľudia si vyberali zamestnanie,

– kapitalistická spoločnosť s desiatkami tisíc exekútorov je lepšia, ako socialistická spoločnosť bez exekútorov,

– kapitalistická spoločnosť, kde sa tisícky ľudí musia živiť krádežami je lepšia, ako socialistická spoločnosť bez krádeží,

– kapitalistická spoločnosť, kde sa ľudia zabíjajú pre banalitu, ako socialistická spoločnosť bez vzájomného zabíjania,

– kapitalistická spoločnosť, kde státisíce ľudí sa musia živiť v zahraničí, ako menejcenná rasa, je lepšia, ako socialistická spoločnosť, kde mali zamestnanie doma pri rodine,

– kapitalistická spoločnosť, kde väčšina ľudí sú Motroci na vlastnom území je lepšia, ako socialistická spoločnosť, kde im všetko patrilo…

 

Verím, že poslanci NR SR v diskusii uvedú ešte viac príkladov.

 

E.) Predkladatelia zákona majú ďalší prozaický dôvod predložiť antikomunistický zákon:

 

– predložený zákon má nielen že zakryť fakt, že kapitalizmus produkuje inherentne úpadkovú spoločnosť, ale aj, že koncentrácia ľudí – morálnych a mentálnych úchylákov sa v mocenských štruktúrach stále zvyšuje. Na druhej strane zvyšujúca sa koncentrácia morálnych a mentálnych úchylákov je v súlade s produkciou ľudí, ktorí ich volia. Podobne to bolo počas 350 rokov pálenia bosoriek, počas 30 ročnej vojne alebo pred 1. A 2. Svetovou vojnou.

 

– predložený zákon má nielen zakryť overiteľné fakty o komunistického zázraku v rozvoji Slovenska a dodržiavaní ľudských práv počas 40 rokov socializmu (1948-1989), ale hlavne má zakryť neschopnosť a diletantstvo kapitalistických vlád oproti komunistickým vládam za socializmu.

 

Záver:

Návrh antikomunistického zákona nezmení nič na fakte, že v roku 2020 ekonomika komunistickej Číny predstihla ekonomiku USA (7).

V súčasnosti najvyspelejšie kapitalistické krajiny stále neúspešne bojujú s pandémiou Covidu-19, pričom komunistická Čína vyriešila pandémiu už pred pol rokom a jej ekonomika ide na plné obrátky. Aj to je dôvod k ešte zúrivejšej antikomunistickej kampani Segregovaného Vyvoleného Hamburgera.

 

Nás tešia úspechy Komunistickej strany Číny, kde 20% obyvateľov planéty a 90 miliónov komunistov úspešne buduje novú humánne progresívnu civilizáciu, na ktorú už teraz kapitalizmus nemá šancu. Gratulujeme jej a držíme palce!

 

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc.

akademik Učenej spoločnosti Slovenska

201025

 

Prílohy:

 

Príloha 1.) https://karolondrias.blog.pravda.sk/2014/08/10/koalicia-zlocincov-verzus-putin/

 

Príloha 2.) https://karolondrias.blog.pravda.sk/2016/07/03/zoznam-miest-na-slovensku-a-v-cesku-ktore-usa-planovali-bombardovat-jadrovymi-zbranami/

 

Príloha 3.) https://karolondrias.blog.pravda.sk/2014/02/20/strati-menejcenna-slovanska-rasa-ukrajinu/

 

Príloha 4.) https://karolondrias.blog.pravda.sk/2015/07/26/zoznam-podnikov-vybudovanych-na-slovensku-pocas-komunistickeho-zazraku-aktualizacia-26-7-2015/

 

Príloha 5.) http://ondrias.sk/index.php/knihy.html?task=view&id=26&catid=47

 

Príloha 6.) http://ondrias.sk/index.php/knihy.html?task=view&id=6&catid=47

 

Príloha 7.) https://nationalinterest.org/feature/china-now-world%E2%80%99s-largest-economy-we-shouldn%E2%80%99t-be-shocked-170719

 

Príloha 8.) https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=482414

 

NÁRODNÁ  RADA  SLOVENSKEJ  REPUBLIKY

VIII. volebné obdobie

Návrh

ZÁKON

z … 2020,

ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 125/1996 Z. z. o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony

Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla na tomto zákone:

Čl. I

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 125/1996 Z. z. o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému sa mení a dopĺňa takto:

1.Preambula znie:

„Národná rada Slovenskej republiky, vedená snahou vyjadriť mimoriadnu úctu obetiam komunistického režimu, priznať im významný podiel na obnove slobody a demokracie, uložiť do pamäti národa utrpenie a obete tisícov občanov, zamedziť, aby nikdy nedošlo k pokusom o obnovu totalitných systémov v akejkoľvek podobe, a uvedomujúc si povinnosť vyrovnať sa s komunistickým totalitným režimom, sa uzniesla na tomto zákone:“.

2.§ 1 znie:

§ 1

(1)Režim založený na komunistickej ideológii, ktorý rozhodoval o riadení štátu a osudoch občanov v bývalom Československu od 25. februára 1948 do 17.

novembra 1989, bol nemorálny, protiprávny, odsúdeniahodný a smeroval k potlačeniu základných práv a slobôd.

(2)Komunistická strana Československa a jej odnož Komunistická strana Slovenska boli zločinnými a odsúdeniahodnými organizáciami, ktorých činnosť smerovala k potláčaniu ľudských práv a slobôd a demokratického systému. Komunistická strana Československa a Komunistická strana Slovenska sú zodpovedné za spôsob vlády v našej krajine v rokoch 1948 až 1989, a to najmä za cieľavedomé ničenie tradičných hodnôt európskej civilizácie, národných a náboženských práv, za úmyselné porušovanie ľudských práv a slobôd, za justičné zločiny vykonané v politických procesoch, za teror vykonávaný proti nositeľom iných názorov, než aké zodpovedali učeniu marxizmu-leninizmu, za devastáciu hospodárstva, za zničenie tradičných princípov vlastníckeho práva, za zneužívanie výchovy, vzdelávania, vedy a kultúry na politické a ideologické účely, ako aj za bezohľadné ničenie historických pamiatok, prírody a životného prostredia.

(3)Komunistický režim a tí, ktorí ho aktívne presadzovali,

a)upieral občanom možnosť slobodne vyjadriť politickú vôľu, nútil ich skrývať vlastné názory na dianie v štáte, nútil ich verejne vyhlasovať svoj súhlas aj s tým, čo považovali za klamstvo a zločin, a to prenasledovaním alebo hrozbou perzekúcie voči nim samotným, ich rodinám a blízkym,

b)systematicky a trvalo porušoval ľudské práva a slobody, pričom obzvlášť závažným spôsobom utláčal niektoré skupiny občanov na základe ich politických názorov, náboženského presvedčenia a príslušnosti k určitej sociálnej skupine,

  1. c) porušoval základné princípy demokratického právneho štátu, medzinárodné zmluvy a aj svoje vlastné zákony, čím postavil vôľu a záujmy komunistickej strany a jej predstaviteľov nad zákony,

d)používal k perzekúcii občanov všetky mocenské nástroje, a to najmä

1.popravoval, vraždil a väznil občanov vo väzniciach a táboroch nútených prác, pri vyšetrovaní a v dobe väznenia používal brutálne metódy vrátane fyzického mučenia a psychického mučenia a vystavovania neľudským útrapám,

2.zraňoval a usmrcoval občanov pri pokusoch o útek do cudziny,

3.násilne zadržoval predstaviteľov, členov cirkví alebo náboženských spoločností v sústreďovacích táboroch alebo im inak obmedzil ich osobnú slobodu alebo majetkovú slobodu1),

4.násilne vysťahoval občanov v akcii B podľa osobitného predpisu2),

5.zabraňoval občanom v práve slobodne vycestovať do zahraničia a taktiež vrátiť sa späť do svojej vlasti,

6.zneužíval občanov na výkon vojenskej služby v Pomocných technických práporoch na neobmedzenú dobu,

7.zbavoval občanov svojvoľne majetku a porušoval ich vlastnícke práva,

8.znemožňoval vybraným občanom výkon ich zamestnania, povolania alebo funkcie, ako aj dosiahnutie vyššieho vzdelania alebo odborného vzdelania,

9.na dosiahnutie svojich cieľov neváhal páchať zločiny, umožňoval ich beztrestné páchanie a poskytoval neoprávnené výhody a ochranu tým, ktorí sa na zločinoch a perzekúciách podieľali,

10.spojil sa s cudzou mocnosťou a od roku 1968 udržiaval uvedený stav pomocou okupačných vojsk cudzej mocnosti,

11.dlhodobo prenasledoval občanov vedených na osobitných zoznamoch („čierne listiny“) spolu s ich rodinnými príslušníkmi.

(4)Komunistická strana Československa, ako aj Komunistická strana Slovenska, nezabránila svojim členom a ich pomáhačom páchať zločiny, a to aj na ľudských právach a slobodách.“.

Poznámky pod čiarou k odkazom 1) a 2) znejú:

„1) Zákon č. 267/1992 Zb., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 87/1991 Zb. o mimosúdnych rehabilitáciách.

2) § 3 zákona Slovenskej národnej rady č. 319/1991 Zb. o zmiernení niektorých majetkových a iných krívd a o pôsobnosti orgánov štátnej správy Slovenskej republiky v oblasti mimosúdnych rehabilitácií v znení zákona č. 146/2013 Z. z.“.

3.Za § 7 sa vkladajú nové § 7a a 7b, ktoré znejú:

㤠7a

Umiestňovať na pamätníkoch, pomníkoch a pamätných tabuliach texty, vyobrazenia a symboly oslavujúce, propagujúce alebo obhajujúce režim založený na komunistickej ideológii alebo jeho predstaviteľov sa zakazuje. Zákaz podľa predchádzajúcej vety sa nevzťahuje na predstaviteľov režimu, ktorí sa aktívne zapojili do odporu proti komunistickému režimu.

  • 7b

Prechodné ustanovenie k úprave účinnej od 16. novembra 2020

Na pamätníky, pomníky a pamätné tabule podľa § 7a umiestnené do 15. novembra 2020 sa vzťahujú doterajšie predpisy.“.

Čl. II

Zákon Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení zákona Slovenskej národnej rady č. 96/1991 Zb., zákona Slovenskej národnej rady č. 130/1991 Zb., zákona Slovenskej národnej rady č. 421/1991 Zb., zákona Slovenskej národnej rady č. 500/1991 Zb., zákona Slovenskej národnej rady č. 564/1991 Zb., zákona Slovenskej národnej rady č. 11/1992 Zb., zákona Slovenskej národnej rady č. 295/1992 Zb., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 43/1993 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 252/1994 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 287/1994 Z. z., zákona č. 229/1997 Z. z., zákona č. 225/1998 Z. z., zákona č. 233/1998 Z. z., nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 185/1999 Z. z., zákona č. 389/1999 Z. z., zákona č. 6/2001 Z. z., zákona č. 453/2001 Z. z., zákona č. 205/2002 Z. z., zákona č. 515/2003 Z. z., zákona č. 369/2004 Z. z., zákona č. 535/2004 Z. z., zákona č. 583/2004 Z. z., zákona č. 615/2004 Z. z., zákona č. 757/2004 Z. z., zákona č. 171/2005 Z. z., zákona č. 628/2005 Z. z., zákona č. 267/2006 Z. z., uznesenia Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 616/2006 Z. z., zákona č. 330/2007 Z. z., zákona č. 334/2007 Z. z., zákona č. 335/2007 Z. z., nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 205/2008 Z. z., zákona č. 384/2008 Z. z., zákona č. 445/2008 Z. z., nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 511/2009 Z. z., zákona č. 102/2010 Z. z., zákona č. 204/2011 Z. z., zákona č. 361/2012 Z. z., zákona č. 160/2014 Z. z., zákona č. 180/2014 Z. z., uznesenia Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 239/2014 Z. z., zákona č. 125/2015 Z. z., zákona č. 447/2015 Z. z., zákona č. 125/2016 Z. z., nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 131/2017 Z. z., zákona č. 70/2018 Z. z., zákona č. 177/2018 Z. z., zákona č. 5/2019 Z. z., zákona č. 413/2019 Z. z. a zákona č. 73/2020 Z. z. sa dopĺňa takto:

1.V § 2b ods. 3 sa na konci pripája táto veta: „Neprípustné je určiť názov ulice alebo iného verejného priestranstva po predstaviteľoch fašistického, nacistického alebo komunistického režimu; to neplatí, ak ide o predstaviteľov režimu, ktorí sa aktívne zapojili do odporu proti takémuto režimu.“.

2.Za § 30f sa vkladá nový § 30g, ktorý vrátane nadpisu znie:

㤠30g

Prechodné ustanovenie k úprave účinnej od 16. novembra 2020

Na názov ulice alebo iného verejného priestranstva podľa § 2b ods. 3 určený do 15. novembra 2020 sa vzťahujú doterajšie predpisy.“.

Čl. III

Zákon Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení zákona Slovenskej národnej rady č. 524/1990 Zb., zákona Slovenskej národnej rady č. 266/1992 Zb., zákona Slovenskej národnej rady č. 295/1992 Zb., zákona Slovenskej národnej rady č. 511/1992 Zb., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 237/1993 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 42/1994 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 248/1994 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 249/1994 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 250/1994 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 202/1995 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 207/1995 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 265/1995 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 285/1995 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 160/1996 Z. z., zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 168/1996 Z. z., zákona č. 143/1998 Z. z., nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 319/1998 Z. z., zákona č. 298/1999 Z. z., zákona č. 313/1999 Z. z., zákona č. 195/2000 Z. z., zákona č. 211/2000 Z. z., zákona č. 367/2000 Z. z., zákona č. 122/2001 Z. z., zákona č. 223/2001 Z. z., zákona č. 253/2001 Z. z., zákona č. 441/2001 Z. z., zákona č. 490/2001 Z. z., zákona č. 507/2001 Z. z., zákona č. 139/2002 Z. z., zákona č. 422/2002 Z. z., zákona č. 190/2003 Z. z., zákona č. 430/2003 Z. z., zákona č. 510/2003 Z. z., zákona č. 515/2003 Z. z., zákona č. 534/2003 Z. z., zákona č. 364/2004 Z. z., zákona č. 533/2004 Z. z., zákona č. 656/2004 Z. z., zákona č. 570/2005 Z. z., zákona č. 650/2005 Z. z., zákona č. 211/2006 Z. z., zákona č. 224/2006 Z. z., zákona č. 250/2007 Z. z., zákona č. 547/2007 Z. z., zákona č. 666/2007 Z. z., zákona č. 86/2008 Z. z., zákona č. 245/2008 Z. z., zákona č. 298/2008 Z. z., zákona č. 445/2008 Z. z., zákona č. 479/2008 Z. z., zákona č. 491/2008 Z. z., zákona č. 8/2009 Z. z., zákona č. 70/2009 Z. z., zákona č. 72/2009 Z. z., zákona č. 191/2009 Z. z., zákona č. 206/2009 Z. z., zákona č. 387/2009 Z. z., zákona č. 465/2009 Z. z., zákona č. 513/2009 Z. z., zákona č. 60/2010 Z. z., zákona č. 433/2010 Z. z., zákona č. 547/2010 Z. z., zákona č. 313/2011 Z. z., zákona č. 362/2011 Z. z., zákona č. 79/2012 Z. z., zákona č. 96/2012 Z. z., zákona č. 31/2013 Z. z., zákona č. 80/2013 Z. z., zákona č. 94/2013 Z. z., zákona č. 299/2013 Z. z., zákona č. 388/2013 Z. z., zákona č. 417/2013 Z. z., zákona č. 474/2013 Z. z., zákona č. 1/2014 Z. z., zákona č. 204/2014 Z. z., zákona č. 374/2014 Z. z., zákona č. 397/2015 Z. z., zákona č. 430/2015 Z. z., zákona č. 125/2016 Z. z., zákona č. 311/2016 Z. z., zákona č. 315/2016 Z. z. a zákona č. 393/2019 Z. z. sa mení a dopĺňa takto:

1.V § 47a sa odsek 1 dopĺňa písmenami d) a e), ktoré znejú:

„d) napriek zákazu podľa osobitného predpisu3g) umiestni na pamätníku, pomníku alebo pamätnej tabuli text, vyobrazenie alebo symbol oslavujúci, propagujúci alebo obhajujúci režim založený na komunistickej, fašistickej alebo nacistickej ideológii alebo jeho predstaviteľa, alebo takéto umiestnenie iniciuje, rozhodne o ňom, umožní ho alebo sa na ňom inak podieľa,

  1. e) napriek výzve na odstránenie protiprávneho stavu podľa odseku 2 tento protiprávny stav v určenej lehote neodstráni.“.

Poznámka pod čiarou k odkazu 3g) znie:

„3g) § 7a zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 125/1996 Z. z. o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému v znení zákona č. …/2020 Z. z., § 6a zákona č. 487/2013 Z. z. o protifašistickom odboji, postavení a pôsobnosti Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v znení zákona č. …/2020 Z. z.“.

2.V § 47a sa za odsek 1 vkladá nový odsek 2, ktorý znie:

„(2) Súčasťou výroku rozhodnutia, ktorým bol obvinený z priestupku uznaný vinným za spáchanie priestupku podľa odseku 1 písm. d) alebo e), je výzva na odstránenie protiprávneho stavu v lehote do 60 dní.“.

Doterajší odsek 2 sa označuje ako odsek 3.

3.V § 47a ods. 3 sa za slová „odseku 1“ vkladajú slová „písm. a) až c)“ a na konci sa bodka nahrádza čiarkou a pripájajú sa tieto slová: „za priestupok podľa odseku 1 písm. d) pokutu do 1 000 eur a za priestupok podľa odseku 1 písm. e) pokutu do 2 000 eur, a to aj opakovane až do odstránenia protiprávneho stavu.“.

Čl. IV

Zákon č. 487/2013 Z. z. o protifašistickom odboji, postavení a pôsobnosti Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov sa dopĺňa takto:

Za § 6 sa vkladajú nové § 6a a 6b, ktoré znejú:

§ 6a

Umiestňovať na pamätníkoch, pomníkoch a pamätných tabuliach texty, vyobrazenia a symboly oslavujúce, propagujúce alebo obhajujúce režim vojnovej Slovenskej republiky alebo iný režim založený na fašistickej ideológii alebo nacistickej ideológii, alebo ich predstaviteľov sa zakazuje. Zákaz podľa predchádzajúcej vety sa nevzťahuje na predstaviteľov režimu, ktorí sa aktívne zapojili do protifašistického odboja.

  • 6b

Prechodné ustanovenie k úprave účinnej od 16. novembra 2020

Na pamätníky, pomníky a pamätné tabule podľa § 6a umiestnené do 15. novembra 2020 sa vzťahujú doterajšie predpisy.“.

Čl. V

Tento zákon nadobúda účinnosť 16. novembra 2020

 

Ako bude reagovať genetický rakovinový nádor a jeho metastázy, keď sa faktami ďalej potvrdí, že za masakrom na predmestí Moskvy 22. 3. 2024 je vláda Ukrajiny?

24.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Áno, je to pravda!! Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Alexej Danilov potvrdil účasť Ukrajiny na teroristickom útoku na „Crocus“: [...]

Prečo majú Šimečka, Valášek, Dubéci, Čaputová, .. . smrteľný strach z Ruska?

12.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. My komunisti z KS-21.St poslednú dobu pozorujeme, že predstavitelia Progresívneho Slovenska a im podobní majú smrteľný strach z Ruska. Konkrétne, majú [...]

Pohreb Navalného: Kvalita a sila súčasného genetického rakovinového nádoru, ktorý nesmie byť menovaný, je stále obrovská

01.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Dnes 1.3.2024 pozerám naše a svetové správy v „demokratických médiách“, kde mnohé v priamom prenose prenášajú pohreb Navalného v Moskve. [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 80
Celková čítanosť: 276999x
Priemerná čítanosť článkov: 3462x

Autor blogu

Kategórie