Dostal som mailom:
TK Klubu500 a Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory – vplyv cien energií na priemyselné podniky 12. 10. 2021
Poslechněte si čas 32:30 (RČ) https://youtu.be/hOknKBvzc4Q=
Subject: Fwd: Mäso v slovenských obchodoch.
Dovoz bravčového mäsa v roku 2018 na Slovensko z krajín EÚ (v tonách):
Nemecko – 31 017,924 Poľsko – 26 278,375 Španielsko – 19 141,819 Belgicko – 15 471,181 Maďarsko – 1 860,249 Holandsko – 1 074,559
Slovenská potravinová inšpekcia otestovala šesť vzoriek mäsa, päť z nich pochádzalo z krajín EÚ a jedna zo Slovenska:
Za povšimnutie stojí bravčové mäso zo Španielska. Kým dorazilo na slovenský pult, prekonalo vyše 2 600 kilometrov. Bolo to na ňom vidieť. Zo všetkých skúmaných vzoriek bolo najtuhšie, malo najvyššiu hodnotu pH a v senzorickom teste, kde sa zmyslami posudzuje chuť, vôňa, konzistencia mäsa, dostalo z piatich bodov len dva.
Mäso dovezené z Nemecka malo najvyšší obsah tzv. voľnej vody. Spotrebiteľ si však nekupuje vodu, ale mäso.
Poľská vzorka mala najnižší obsah bielkovín a najviac vytečenej šťavy.
Mäso dovezené z Belgicka, kde nedávno zaregistrovali prvé ohnisko afrického moru ošípaných, malo na obale slovenskú oválnu pečiatku. To môže niekedy viesť k dojmu, akoby pochádzalo zo Slovenska. Martina Gondeková, ktorá mäso testovala, prirovnala farbu šťavy, čo vytekala z mäsa, k farbe zakaleného burčiaka.
Vzorka z Holandska sa vyznamenala zasa kančím pachom mäsa.
Najlepšie dopadla slovenská vzorka mäsa, mala najkratšiu uhlíkovú stopu, teda mala najkratšiu cestu z farmy k mäsiarovi a odtiaľ na pult v obchode. Bolo to aj najvyššie hodnotené mäso (4,25 bodu z 5 možných.) Prednosťou slovenského mäsa je nielen čerstvosť, ale aj to, že ide o mäso, ktoré má v porovnaní s dovážanou bravčovinou najnižšiu záťaž antibiotikami.
Porovnajme na tlačovke zverejnené výsledky. Hodnota antibiotík v miligramoch na kilogram živej hmotnosti:
– slovenské 43,2 – české 79,0 – poľské 132,2 – belgické 161,1 – nemecké 204,8 – španielske 242 – maďarské 245,5
Prečo kupovať v reťazcoch, keď môžete kvalitné mäso kupovať v našich malých obchodoch, čo objednávajú od Slovenských chovateľov.
Karol Ondriaš:
Aby ste si uvedomili veľkosť antikomunistickej tragédie, a kolonizácie po prevrate 1989, ja pripájam z knižky:
http://ondrias.sk/index.php/knihy.html?task=view&id=26…
Produkciu mäsa na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 a po prevrate 1989, keď sa na Slovensku zmocnili vlády Antikomunistickí mentálni vykadenci, ktorí boli horší, ako čierny mor, 1. a 2. svetová vojna, atď…
Zaujímavé je, že takýto obrázok naše totalitne antikomunistické médiá za 30 rokov nikdy neukázali a nediskutovali, že čo z toho vyplýva pre ideológiu totalitnej kapitalistickej demokracie.
Na oživenie môjho blogu by som prosil aspoň jedného Antikomunistického mentálneho vykadenca, aby aspoň ráz v diskusii zakadil!
Karol Ondriaš,
211017
....hlavný problém je v tom,že komunisti... ...
Na poliach, kde sme kedysi pestovali zemiaky,... ...
Vy magyarskí iredentisti a separatisti si... ...
Tebe pupuš by stačil ten bravčový mozoček ako... ...
Ja si kupujem na nedeľné šnicle len bravčovinu... ...
Celá debata | RSS tejto debaty