Založ si blog

Tragédia potravinovej bezpečnosti Slovenska, – dovoz mäsa

Dostal som mailom:

 

TK Klubu500 a Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory – vplyv cien energií na priemyselné podniky 12. 10. 2021

Poslechněte si čas 32:30 (RČ) https://youtu.be/hOknKBvzc4Q=

 

Subject: Fwd: Mäso v slovenských obchodoch.

 

Dovoz bravčového mäsa v roku 2018 na Slovensko z krajín EÚ (v tonách):

Nemecko – 31 017,924 Poľsko – 26 278,375 Španielsko – 19 141,819 Belgicko – 15 471,181 Maďarsko – 1 860,249 Holandsko – 1 074,559

Slovenská potravinová inšpekcia otestovala šesť vzoriek mäsa, päť z nich pochádzalo z krajín EÚ a jedna zo Slovenska:

 

Za povšimnutie stojí bravčové mäso zo Španielska. Kým dorazilo na slovenský pult, prekonalo vyše 2 600 kilometrov. Bolo to na ňom vidieť. Zo všetkých skúmaných vzoriek bolo najtuhšie, malo najvyššiu hodnotu pH a v senzorickom teste, kde sa zmyslami posudzuje chuť, vôňa, konzistencia mäsa, dostalo z piatich bodov len dva.

Mäso dovezené z Nemecka malo najvyšší obsah tzv. voľnej vody. Spotrebiteľ si však nekupuje vodu, ale mäso.

Poľská vzorka mala najnižší obsah bielkovín a najviac vytečenej šťavy.

Mäso dovezené z Belgicka, kde nedávno zaregistrovali prvé ohnisko afrického moru ošípaných, malo na obale slovenskú oválnu pečiatku. To môže niekedy viesť k dojmu, akoby pochádzalo zo Slovenska. Martina Gondeková, ktorá mäso testovala, prirovnala farbu šťavy, čo vytekala z mäsa, k farbe zakaleného burčiaka.

Vzorka z Holandska sa vyznamenala zasa kančím pachom mäsa.

Najlepšie dopadla slovenská vzorka mäsa, mala najkratšiu uhlíkovú stopu, teda mala najkratšiu cestu z farmy k mäsiarovi a odtiaľ na pult v obchode. Bolo to aj najvyššie hodnotené mäso (4,25 bodu z 5 možných.) Prednosťou slovenského mäsa je nielen čerstvosť, ale aj to, že ide o mäso, ktoré má v porovnaní s dovážanou bravčovinou najnižšiu záťaž antibiotikami.

 

Porovnajme na tlačovke zverejnené výsledky. Hodnota antibiotík v miligramoch na kilogram živej hmotnosti:

– slovenské 43,2 – české 79,0 – poľské 132,2 – belgické 161,1 – nemecké 204,8 – španielske 242 – maďarské 245,5

Prečo kupovať v reťazcoch, keď môžete kvalitné mäso kupovať v našich malých obchodoch, čo objednávajú od Slovenských chovateľov.

 

 

Karol Ondriaš:

Aby ste si uvedomili veľkosť antikomunistickej tragédie, a kolonizácie po prevrate 1989, ja pripájam z knižky:

http://ondrias.sk/index.php/knihy.html?task=view&id=26…

Produkciu mäsa na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 a po prevrate 1989, keď sa na Slovensku zmocnili vlády Antikomunistickí mentálni vykadenci, ktorí boli horší, ako čierny mor, 1. a 2. svetová vojna, atď…

 

 

 

 

Zaujímavé je, že takýto obrázok naše totalitne antikomunistické médiá za 30 rokov nikdy neukázali a nediskutovali, že čo z toho vyplýva pre ideológiu totalitnej kapitalistickej demokracie.

 

Na oživenie môjho blogu by som prosil aspoň jedného Antikomunistického mentálneho vykadenca, aby aspoň ráz v diskusii zakadil!

 

Karol Ondriaš,

211017

VII. Križiacke ťaženie do Ruska a vyľakaní Genetickí Euroatlantickí predátori. Aké je súčasné skóre?

21.04.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a aj tých, ktorí si myslia, že sa ich to netýka. Prvých šesť križiackych ťažení genetických predátorov do Ruska sú popísané v mnohých publikáciách a ja som ich spomenul v [...]

Kapitalistické demokratické slobodné voľby a výber kandidátov, ako zbrane hromadného sebazničenia! Prečo komunistická Čína skúpi za pár desiatok rokov Európu a USA za cenu šrotu?

02.04.2024

Odpoveď je jednoduchá: Pretože Čína nepoužíva zbrane hromadného sebazničenia! Ja popíšem aspoň dve zbrane hromadného sebazničenia, ktorým sa v kapitalizme klaniame podobne, ako v stredoveku po dobu 350 rokov sa klaňali páleniu bosoriek, t.j. prostriedku na odstránenie zla. Komunistická Čína, a aj my komunisti z KS-21.St, pokladáme kapitalistické, [...]

Ako bude reagovať genetický rakovinový nádor a jeho metastázy, keď sa faktami ďalej potvrdí, že za masakrom na predmestí Moskvy 22. 3. 2024 je vláda Ukrajiny?

24.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Áno, je to pravda!! Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Alexej Danilov potvrdil účasť Ukrajiny na teroristickom útoku na „Crocus“: [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 283575x
Priemerná čítanosť článkov: 3458x

Autor blogu

Kategórie