Ako demokraticky stúpa plat slovenského Motroka a rakúskeho humanistu?

22. júla 2022, karolondrias2, Nezaradené

Oslobodenie občanov Slovenska od komunistickej totality v roku 1989 malo okrem iného aj vychovať spoločnosť kvalitných slovenských Motrokov (moderných otrokov).

 

Porovnal som z údajov vo Wikipédii a Eurostate, ako sa vyvíjal priemerný hrubý mesačný plat slovenského Motroka s platmi na okolí. Je to zobrazené na Obrázku č. 1.

Obrázok č.1.

Z obrázku vidieť, že hrubý priemerný plat slovenského Motroka postupne stúpal z ~ 300 eur v roku 1998 na ~ 1250 eur v roku 2021. Podobne to bolo aj v krajinách V4 (Poľsko, Maďarsko a Česko). Na Ukrajine bol plat radikálne nižší, ako v krajinách V4 (asi to je výsledok odpojenie sa od Sovietskeho zväzu).

Ale v krajinách Západnej Európy, ako napríklad v Rakúsku, Nemecku alebo Belgicku, hrubé platy boli oveľa vyššie ako v krajinách V4 a stúpali rýchlejšie, ako v krajinách V4. Napríklad v Rakúsku v roku 2004 mali priemerný hrubý plat ~ 3000 eur, ktorý stúpal tak, že v roku 2020 bol už ~ 4500 eur.

 

Zaujímalo ma, ako platy slovenského Motroka dobiehajú platy rakúskeho humanistu.

 

Obrázok č.2.

Na Obrázku č. 2. som odčítal priemerné hrubé mesačné platy na Slovensku a v krajinách V4 od platu v Rakúsku. Výsledná hodnota na osi Y hovorí, že o koľko eur Rakúšan zarobil mesačne viac ako Slovák, Maďar, Čech alebo Poliak.

Dôležitou výpovednou hodnotou je aj fakt, že rozdiel hrubého mesačného príjmu Rakúšana (podobne aj Nemca, Belgičana…) ku príjmu Slováka (a v krajinách V4) sa z rokmi stále zvyšuje.

 

Napríklad, keď v roku 2004 Slovák mal hrubý mesačný príjem o 2400 eur menší, ako Rakúšan, v roku 2018 mal nižší príjem už o 3250 eur.

Myslím si, že priemerný Slovák by dlho hľadel na výplatnú pásku a skákal od radosti, keby zrazu na nej bolo o 3250 eur mesačne viac (pričom Rakúšan to berie, ako samozrejmosť).

 

Z toho jednoducho vyplýva, že rozdiel v kvalite života medzi rakúskym humanistom a slovenským Motrokom sa stále zvyšuje, t.j. štatút slovenského Motroka po prevrate roku 1989 je dlhodobý a kvalita Motroctva sa stále zvyšuje.

Platí to aj pre ostatné krajiny V4 a ďalšie krajiny bývalého socialistického bloku.

 

Nás komunistov z bKS-21.St tento vývoj fascinuje, pretože krajiny V4, Rakúska, Nemecka, Belgicka… používajú tie isté technológie, ten istý Know-How, ten istý politicko-ekonomický systém a ten istý priestor voľného obchodu, a predsa Segregovaný Vyvolený Hamburger dokáže dlhodobo rozdeliť tieto štáty, na tie, kde žijú občania 1. triedy a štáty, kde žijú občania 2. triedy.

 

My komunisti z bKS-21.St vieme, že na výrobu slovenských Motrokov boli použité technológie, ktoré už boli mnohokrát úspešne vyskúšane v minulých rokoch a storočiach v Ázii, Latinskej Amerike a konečne aj vo Východnej Európe.

 

Na výrobe slovenského Motroka začali po prevrate 1989 usilovne pracovať slovenskí antikomunistickí mentálni vykadenci, v čom im celý Segregovaný Vyvolený Hamburger pomáhal a stále pomáha.

 

Pre oživenie môjho blogu by som záverom poprosil aspoň jedného antikomunistického mentálneho vykadenca aby v diskusii kvalitne opäť zakadil.

 

 

Karol Ondriaš,

220722