Založ si blog

Tragédia potravinovej bezpečnosti Slovenska, – dovoz mäsa

Dostal som mailom:

 

TK Klubu500 a Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory – vplyv cien energií na priemyselné podniky 12. 10. 2021

Poslechněte si čas 32:30 (RČ) https://youtu.be/hOknKBvzc4Q=

 

Subject: Fwd: Mäso v slovenských obchodoch.

 

Dovoz bravčového mäsa v roku 2018 na Slovensko z krajín EÚ (v tonách):

Nemecko – 31 017,924 Poľsko – 26 278,375 Španielsko – 19 141,819 Belgicko – 15 471,181 Maďarsko – 1 860,249 Holandsko – 1 074,559

Slovenská potravinová inšpekcia otestovala šesť vzoriek mäsa, päť z nich pochádzalo z krajín EÚ a jedna zo Slovenska:

 

Za povšimnutie stojí bravčové mäso zo Španielska. Kým dorazilo na slovenský pult, prekonalo vyše 2 600 kilometrov. Bolo to na ňom vidieť. Zo všetkých skúmaných vzoriek bolo najtuhšie, malo najvyššiu hodnotu pH a v senzorickom teste, kde sa zmyslami posudzuje chuť, vôňa, konzistencia mäsa, dostalo z piatich bodov len dva.

Mäso dovezené z Nemecka malo najvyšší obsah tzv. voľnej vody. Spotrebiteľ si však nekupuje vodu, ale mäso.

Poľská vzorka mala najnižší obsah bielkovín a najviac vytečenej šťavy.

Mäso dovezené z Belgicka, kde nedávno zaregistrovali prvé ohnisko afrického moru ošípaných, malo na obale slovenskú oválnu pečiatku. To môže niekedy viesť k dojmu, akoby pochádzalo zo Slovenska. Martina Gondeková, ktorá mäso testovala, prirovnala farbu šťavy, čo vytekala z mäsa, k farbe zakaleného burčiaka.

Vzorka z Holandska sa vyznamenala zasa kančím pachom mäsa.

Najlepšie dopadla slovenská vzorka mäsa, mala najkratšiu uhlíkovú stopu, teda mala najkratšiu cestu z farmy k mäsiarovi a odtiaľ na pult v obchode. Bolo to aj najvyššie hodnotené mäso (4,25 bodu z 5 možných.) Prednosťou slovenského mäsa je nielen čerstvosť, ale aj to, že ide o mäso, ktoré má v porovnaní s dovážanou bravčovinou najnižšiu záťaž antibiotikami.

 

Porovnajme na tlačovke zverejnené výsledky. Hodnota antibiotík v miligramoch na kilogram živej hmotnosti:

– slovenské 43,2 – české 79,0 – poľské 132,2 – belgické 161,1 – nemecké 204,8 – španielske 242 – maďarské 245,5

Prečo kupovať v reťazcoch, keď môžete kvalitné mäso kupovať v našich malých obchodoch, čo objednávajú od Slovenských chovateľov.

 

 

Karol Ondriaš:

Aby ste si uvedomili veľkosť antikomunistickej tragédie, a kolonizácie po prevrate 1989, ja pripájam z knižky:

http://ondrias.sk/index.php/knihy.html?task=view&id=26…

Produkciu mäsa na Slovensku počas komunistického zázraku 1948-1989 a po prevrate 1989, keď sa na Slovensku zmocnili vlády Antikomunistickí mentálni vykadenci, ktorí boli horší, ako čierny mor, 1. a 2. svetová vojna, atď…

 

 

 

 

Zaujímavé je, že takýto obrázok naše totalitne antikomunistické médiá za 30 rokov nikdy neukázali a nediskutovali, že čo z toho vyplýva pre ideológiu totalitnej kapitalistickej demokracie.

 

Na oživenie môjho blogu by som prosil aspoň jedného Antikomunistického mentálneho vykadenca, aby aspoň ráz v diskusii zakadil!

 

Karol Ondriaš,

211017

VII. Križiacke ťaženie do Ruska a vyľakaní Genetickí Euroatlantickí predátori. Aké je súčasné skóre?

21.04.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a aj tých, ktorí si myslia, že sa ich to netýka. Prvých šesť križiackych ťažení genetických predátorov do Ruska sú popísané v mnohých publikáciách a ja som ich spomenul v [...]

Kapitalistické demokratické slobodné voľby a výber kandidátov, ako zbrane hromadného sebazničenia! Prečo komunistická Čína skúpi za pár desiatok rokov Európu a USA za cenu šrotu?

02.04.2024

Odpoveď je jednoduchá: Pretože Čína nepoužíva zbrane hromadného sebazničenia! Ja popíšem aspoň dve zbrane hromadného sebazničenia, ktorým sa v kapitalizme klaniame podobne, ako v stredoveku po dobu 350 rokov sa klaňali páleniu bosoriek, t.j. prostriedku na odstránenie zla. Komunistická Čína, a aj my komunisti z KS-21.St, pokladáme kapitalistické, [...]

Ako bude reagovať genetický rakovinový nádor a jeho metastázy, keď sa faktami ďalej potvrdí, že za masakrom na predmestí Moskvy 22. 3. 2024 je vláda Ukrajiny?

24.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Áno, je to pravda!! Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Alexej Danilov potvrdil účasť Ukrajiny na teroristickom útoku na „Crocus“: [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 284941x
Priemerná čítanosť článkov: 3475x

Autor blogu

Kategórie