Založ si blog

Vírus COVID-19 odhalil cenu práce v plnej nahote

V normálnej, t.j. v morálne a mentálne nedegenerovanej spoločnosti, cena práce v jednotlivých oboroch vyjadruje vklad ku prežitiu a ďalšiemu rozvoju humanizmu a pozitívnemu progresu našej civilizácie.

Ešte pred tromi mesiacmi ceny práce a tým aj spoločenské ohodnotenie vyzerali nasledovne:

Napríklad hodnota ceny práce hercov bola:

Herec Dwayne Johnson zarobil za rok (jún 2018-júľ 2019) 89,4 milióna dolárov (asi pred zdanením).

Herec: Chris Hemsworth ~76 milión dolárov za rok

Herec: Robert Downey, Jr. ~66 milión dolárov za rok

– takto by som mohol vymenovať viac ako tisíc ďalších hercov.

 

Napríklad hodnota ceny práce športových a hudobných celebrít:

Americký futbalista Aaron Rodgers ~89 miliónov dolárov za rok.

Americký bejzbolista Mike Trout ~36 miliónov dolárov za rok.

Európsky futbalista Lionel Messi ~127 milión dolárov za rok.

Boxerista Canelo Alvares ~94 milión dolárov za rok.

– takto by som mohol vymenovať viac ako tisíc ďalších športových, hudobných a zabávačových celebrít.

 

Ako to vidíme my vzdelaní a rozhľadení občania budúcej CP-II.BR:

 

Je dôležité si uvedomiť, že vysoké platy celebrít vyplývajú zo základného zákona kapitalizmu maximalizovať zisk. Vysoké platy celebrít súvisia s počtom a sledovanosti reklám počas ich vystúpenia. Účelom reklamy je oblbnúť čo najviac ľudí, aby si kúpilo ďalší výrobok na ktorý sa vynaložila energia, ktorá prispieva k ničeniu prostredia – napríklad k otepľovania planéty. Povedané v skratke, čím vyššie platy celebrít, tým sa viac ohlupujú ľudia a tým sa viac ničí prostredie planéty.

 

Zoberme si teraz súčasnú situáciu (20.3.2020) v čase pandémie vírusu COVID-19.

 

Zistíme, že všetky (možno až na výnimky) vysoko platené celebrity sú nám zbytočné. Skutočná cena ich práce pre prežitie a ďalšieho rozvoju humanizmu a pozitívneho progresu našej civilizácie je nízka až nulová.

 

Spoločnosť (aspoň tá múdrejšia) si uvedomuje skutočnú reálnu cenu práce jednotlivých oborov v spoločnosti. Sú to napríklad vedci, ktorí zistili a analyzovali vírus COVID-19. Lekári a zdravotné sestry ktoré vedia zachrániť život človeka. Schopní politici, učitelia, výrobcovia potravín, pracovníci infraštruktúry a podobne.

 

Porovnajme teraz príjmy vysoko platených celebrít a ich spoločenské ohodnotenie, ktorých skutočná reálna cena práce pre spoločnosť je nulová (možno až na výnimky) a príjmy a spoločenské ohodnotenie vedcov, lekárov, zdravotných sestier, výrobcov potravín, atď…, ktorí reálne a významne pozitívne prispievajú k rozvoju spoločnosti.

Platy sú možno ~10000 : 1 až ~100 000 : 1 v prospech relatívne zbytočných celebrít.

 

Záverom by som rád videl, v prípade, že by nebolo vedcov, lekárov, robotníkov…, priamy TV prenos, ako svetové ale aj naše celebrity teraz dumajú v nemocnici nad chorými alebo už mŕtvymi ľuďmi, a diskutujú, čo im asi je a ako ich treba liečiť. To by bola Partička!

 

Karol Ondriaš

200320

Ako bude reagovať genetický rakovinový nádor a jeho metastázy, keď sa faktami ďalej potvrdí, že za masakrom na predmestí Moskvy 22. 3. 2024 je vláda Ukrajiny?

24.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Áno, je to pravda!! Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Alexej Danilov potvrdil účasť Ukrajiny na teroristickom útoku na „Crocus“: [...]

Prečo majú Šimečka, Valášek, Dubéci, Čaputová, .. . smrteľný strach z Ruska?

12.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. My komunisti z KS-21.St poslednú dobu pozorujeme, že predstavitelia Progresívneho Slovenska a im podobní majú smrteľný strach z Ruska. Konkrétne, majú [...]

Pohreb Navalného: Kvalita a sila súčasného genetického rakovinového nádoru, ktorý nesmie byť menovaný, je stále obrovská

01.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Dnes 1.3.2024 pozerám naše a svetové správy v „demokratických médiách“, kde mnohé v priamom prenose prenášajú pohreb Navalného v Moskve. [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 80
Celková čítanosť: 276995x
Priemerná čítanosť článkov: 3462x

Autor blogu

Kategórie