Založ si blog

Vírus COVID-19 odhalil cenu práce v plnej nahote

V normálnej, t.j. v morálne a mentálne nedegenerovanej spoločnosti, cena práce v jednotlivých oboroch vyjadruje vklad ku prežitiu a ďalšiemu rozvoju humanizmu a pozitívnemu progresu našej civilizácie.

Ešte pred tromi mesiacmi ceny práce a tým aj spoločenské ohodnotenie vyzerali nasledovne:

Napríklad hodnota ceny práce hercov bola:

Herec Dwayne Johnson zarobil za rok (jún 2018-júľ 2019) 89,4 milióna dolárov (asi pred zdanením).

Herec: Chris Hemsworth ~76 milión dolárov za rok

Herec: Robert Downey, Jr. ~66 milión dolárov za rok

– takto by som mohol vymenovať viac ako tisíc ďalších hercov.

 

Napríklad hodnota ceny práce športových a hudobných celebrít:

Americký futbalista Aaron Rodgers ~89 miliónov dolárov za rok.

Americký bejzbolista Mike Trout ~36 miliónov dolárov za rok.

Európsky futbalista Lionel Messi ~127 milión dolárov za rok.

Boxerista Canelo Alvares ~94 milión dolárov za rok.

– takto by som mohol vymenovať viac ako tisíc ďalších športových, hudobných a zabávačových celebrít.

 

Ako to vidíme my vzdelaní a rozhľadení občania budúcej CP-II.BR:

 

Je dôležité si uvedomiť, že vysoké platy celebrít vyplývajú zo základného zákona kapitalizmu maximalizovať zisk. Vysoké platy celebrít súvisia s počtom a sledovanosti reklám počas ich vystúpenia. Účelom reklamy je oblbnúť čo najviac ľudí, aby si kúpilo ďalší výrobok na ktorý sa vynaložila energia, ktorá prispieva k ničeniu prostredia – napríklad k otepľovania planéty. Povedané v skratke, čím vyššie platy celebrít, tým sa viac ohlupujú ľudia a tým sa viac ničí prostredie planéty.

 

Zoberme si teraz súčasnú situáciu (20.3.2020) v čase pandémie vírusu COVID-19.

 

Zistíme, že všetky (možno až na výnimky) vysoko platené celebrity sú nám zbytočné. Skutočná cena ich práce pre prežitie a ďalšieho rozvoju humanizmu a pozitívneho progresu našej civilizácie je nízka až nulová.

 

Spoločnosť (aspoň tá múdrejšia) si uvedomuje skutočnú reálnu cenu práce jednotlivých oborov v spoločnosti. Sú to napríklad vedci, ktorí zistili a analyzovali vírus COVID-19. Lekári a zdravotné sestry ktoré vedia zachrániť život človeka. Schopní politici, učitelia, výrobcovia potravín, pracovníci infraštruktúry a podobne.

 

Porovnajme teraz príjmy vysoko platených celebrít a ich spoločenské ohodnotenie, ktorých skutočná reálna cena práce pre spoločnosť je nulová (možno až na výnimky) a príjmy a spoločenské ohodnotenie vedcov, lekárov, zdravotných sestier, výrobcov potravín, atď…, ktorí reálne a významne pozitívne prispievajú k rozvoju spoločnosti.

Platy sú možno ~10000 : 1 až ~100 000 : 1 v prospech relatívne zbytočných celebrít.

 

Záverom by som rád videl, v prípade, že by nebolo vedcov, lekárov, robotníkov…, priamy TV prenos, ako svetové ale aj naše celebrity teraz dumajú v nemocnici nad chorými alebo už mŕtvymi ľuďmi, a diskutujú, čo im asi je a ako ich treba liečiť. To by bola Partička!

 

Karol Ondriaš

200320

VII. Križiacke ťaženie do Ruska a vyľakaní Genetickí Euroatlantickí predátori. Aké je súčasné skóre?

21.04.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a aj tých, ktorí si myslia, že sa ich to netýka. Prvých šesť križiackych ťažení genetických predátorov do Ruska sú popísané v mnohých publikáciách a ja som ich spomenul v [...]

Kapitalistické demokratické slobodné voľby a výber kandidátov, ako zbrane hromadného sebazničenia! Prečo komunistická Čína skúpi za pár desiatok rokov Európu a USA za cenu šrotu?

02.04.2024

Odpoveď je jednoduchá: Pretože Čína nepoužíva zbrane hromadného sebazničenia! Ja popíšem aspoň dve zbrane hromadného sebazničenia, ktorým sa v kapitalizme klaniame podobne, ako v stredoveku po dobu 350 rokov sa klaňali páleniu bosoriek, t.j. prostriedku na odstránenie zla. Komunistická Čína, a aj my komunisti z KS-21.St, pokladáme kapitalistické, [...]

Ako bude reagovať genetický rakovinový nádor a jeho metastázy, keď sa faktami ďalej potvrdí, že za masakrom na predmestí Moskvy 22. 3. 2024 je vláda Ukrajiny?

24.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Áno, je to pravda!! Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Alexej Danilov potvrdil účasť Ukrajiny na teroristickom útoku na „Crocus“: [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 283948x
Priemerná čítanosť článkov: 3463x

Autor blogu

Kategórie